Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Genrebild. Foto: Bildbyrån

Vargarnas besked: Vill gå upp till högsta ligan i speedway

Uppdaterad
Publicerad

Efter över tio år utanför högsta serien har nu Vargarna fattat ett beslut.

Klubben vill tillbaka till speedwayligan.

– Det är dags att ta steget nu, säger ordförande Michael Olsson till NT.

Vargarna åkte ur dåvarande elitserien i speedway 2012 efter en förlust mot Vetlanda och slutade sist i tabellen. Nu kan ett decennium av väntan vara över.

En enig styrelse röstade nämligen under onsdagskvällen igenom beslutet att ansöka till Bauhausligan.

– Vi har utrett och diskuterat det här under en ganska lång period. Vi har kommit fram till att vi ser att det nu är läge för oss att göra det. Det är dags att ta steget nu, säger klubbens ordförande Michael Olsson till NT.

”Vi är redo”

Det som återstår nu är att klubben behöver informera Svemo, Svenska Motorsportförbundet, kring ekonomiska uppgifter, framtidsplan och budget. Speedwayligans ordförande Mikael Holmstrand välkomnar beslutet.

– Det hade varit trevligt att få ett tillskott till i ligan men det måste också ske på rätt grunder och att man är redo på den nivå som det ändå är, säger han till SVT Sport och fortsätter:

– Det kanske är en intäktsökning på tre till fyra gånger det man är van vid i allsvenskan som man måste klara av. Jag har full respekt för att man funderar lite extra på det beslutet men vi är redo.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.