Foto: TT Bildbyrån

Zmarzlik vann sin tredje VM-titel – Lindgren tvåa

Uppdaterad
Publicerad

37-årige Fredrik Lindgren slutade tvåa i VM-speedwayen på hemmaplan.

Polacken Bartosz Zmarzlik säkrade samtidigt sin tredje VM-titel.

– Det är svårt att ta in, säger han.

Det var publikfest i Målilla när VM:s näst sista Grand Prix avgjordes. De svenska förarna Fredrik Lindgren och Oliver Berntzon bjöd på starka insatser.

I det sjunde heatet kunde publiken jubla när Olver Berntzon tog hem tre poäng genom sin heatseger. Berntzon som tilldelades ett wild card för tävlingen. För Fredrik Lindgren gick det ännu bättre.

Tillbaka efter psykiska ohälsan

På sin tidigare hemmabana körde han till sig en andraplats i finalen – svenskens tredje pallplacering i år. Efter en period av psykisk ohälsa är han nu på riktigt tillbaka i toppen.

– Det är så skönt att kunna bevisa för mig själv och alla andra att jag fortfarande kan. Jag är otroligt stolt över min insats, säger Lindgren till Discovery+.

För Lindgren gäller det att jag topp sex i totalen vid säsongsavslutningen i Polen. Det skulle innebära säkrad permanent plats till nästa säsong.

Svenskarna var ändå i skuggan av Zmarzlik som säkrade sin tredje VM-titel innan den andra semifinalen. var körd. Då blev det segerjubel och intervju.

– Jag är väldigt glad att vara världsmästare tre gånger, jag har drömt om många gånger om att vinna igen. Jag ser hur glada teamet är och jag vill tacka alla för deras hårda jobb, säger han i Discoverys sändning.

Tre kvar till Rickardsson

25-åringen blev den första föraren sedan 2015 som säkrade titeln med en deltävling kvar. Då var det Tai Woffinden.

Zmarzlik har nu tre titlar kvar till den mest framgångsrike, svensken Tony Rickardsson (har dock bara fem sedan det blev en GP-serie 1995).

Efter ett snabbt firande var han tillbaka på banan och körde sig till final där han vann i överlägsen stil före Lindgren.

– Han är outstanding i år, säger Lindgren, som firade med en korv med bröd på pallen, om sin överman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.