Bartosz Zmarzlik körde hem 11 poäng när Lejonen krossade Indianerna. Foto: Bildbyrån

Zmarzlik glänste i Lejonens storseger

Uppdaterad
Publicerad

Han inledde med att sätta banrekord i Kumla tidigt i matchen, sedan körde han in flest poäng av alla.

Lejonens Bartosz Zmarzlik hade stor show i storsegern borta mot Indianerna.

– Vi är så här bra helt enkelt, när alla förare levererar poäng blir vi omöjliga att slå, säger Lejonens Oliver Berntzon till SVT Sport.

Inför matchen mellan tabellfyran Indianerna och tabelltvåan Lejonen pratades det en hel del om att bröderna Gustav och Jonathan Grahn var viktiga pusselbitar i falla det skulle bli en bra kväll för hemmalaget från Kumla.

Så blev det dock inte – i stället var det en viss polsk före detta världsmästare som satte stopp för planerna på en hemmaseger.

Bartosz Zmarzlik körde hem det tredje, femte och sjunde heatet, när han totalt körde in elva poäng för Lejonen, flest i matchen.

Krasch i femte

I det femte heatet som olyckan var framme för Indianernas Gustav Grahn. Gustav Grahn var ett hårsmån ifrån att köra in i bakdäcket på Zmarzlik innan han själv körde omkull. Gustav skadade axeln, men mår i övrigt bra efter kraschen.

Brodern Jonathan, hade andra problem när han i det nionde heatet inte fick sin cykel att åka framåt.

– Jag började ändå relativt bra, sedan är alla heat i elitserien tuffa, när man kommer till banan i dag och möter ett av seriens vassaste lag är det tufft. Sedan har vi oflyt idag med lätt skada på Gustav (Grahn) och jag har problem med en motor som ger upp i sista heatet också, säger Jonathan Grahn till SVT Sport.

Slutresultatet skrevs till slut till förkrossande 33-57.

–Vi är så här bra helt enkelt, det vet ju alla om. När alla förare levererar poäng kommer vi bli omöjliga att slå. Sen gäller det att göra det hela vägen ändå in i final. Så det gäller att inte slappna av nu, säger Lejonens individuella SM-vinnare Oliver Berntzon till SVT Sport.

”Så klart besvikna”

I hemmalaget var det inte lika muntra miner efteråt.

– Det finns egentligen inga ursäkter. Lejonen kom hit med ett starkt lag och slog oss. I dag hade vi inte tillräckligt med power och vi är så klart besvikna, men det är bara att studsa tillbaka nästa vecka och jaga nya resultat, säger Indianernas Niels-Kristian Iversen till SVT Sport.

I och med segern befäster Lejonen sin andraplats i tabellen som ger en direktplats i SM-semifinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.