Gäster med guldglans i Årskrönikan

Publicerad

2017 blev ett riktigt guldår i svensk idrott. Tove Alexandersson, Sarah Sjöström, Johan Kristoffersson och Peder Fredricsson vann totalt 14 VM- och EM-guld under året. Alla gästar Yvette Hermundstad och ser tillsammans tillbaka på årets höjdpunkter. – Jag hade aldrig trott att 2017 skulle bli ett sånt bra år, säger Sarah Sjöström.

Janne Andersson som ledde Sverige genom Miraklet i Milano och Ståhlmannen Daniel som var två små centimeter från VM-guld i diskus är också på plats.

Östersunds europasaga, Badou Jacks historiska bälte, Tre Kronors VM-guld och Johaug-gate är andra viktiga bitar när sportåret 2017 summeras med huvudpersonerna själva i studion.

– Jag har inte tagit in det fullt ut faktiskt, att vi ska spela VM till sommaren – det är häftigt, säger fotbollslandslagets förbundskapten Janne Andersson.

SVT-experternas önskningar inför sportåret 2018

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer