Gaultier med vinnarpokalen. Foto: Steve Line

Gaultier vann världsmästarmötet i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Ett riktigt tungviktsmöte avgjorde Swedish Open i squash. Fransmannen Gregory Gaultier vann sin tredje titel efter 7–11, 11–3, 11–0, 11–8 mot egyptiern Abdel Gawad.

Världstrean Gaultier satte därmed stopp för förra årets Swedish Open-segrare Gawads 19 matcher långa vinstrad.

Efter att ha tappat första gamet, 7–11, så drog Gaultier ner på tempot och hans precisionsslag gav honom andra med 11–3.

I tredje bytte han till en aggressivare stil och dominerade spelet helt och nollade för första gången i karriären Gawad när han tog gamet 11–0. Det fjärde slutade 11–8 och Gaultier tog matchen med 3–1.

”Jag har spelat den här turneringen sedan jag var ett barn, bara 18 år gammal. Jag har varit lojal mot turneringen under hela min karriär och jag kommer fortsätta vara lojal så länge jag kan. Det är en av de absolut bästa tävlingarna vi har på touren”, säger Gaultier i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.