Linköpings mardrömsminut – straff och utvisning. Foto: Bildbyrån.

Straff och utvisning sänkte Linköping

Linköping föll tungt i första kvartsfinalmötet med Manchester City.

En utvisning och straffspark i samma sekvens fällde avgörandet.

Linköping gästade i kväll Manchester City för det första av två kvartsfinalmöten i Champions League.

Hemmalaget ville ta tag i taktpinnen omgående. Georgia Stanway prövade lyckan från distans efter en kvart och med halvtimmen spelad prickade Keira Walsh stolpen.

Sekvensen som dock förändrade allt var när Linköping-backen Lisa Lantz föll i defensivt straffområde och fick bollen på handen.

Domaren pekade på straffpunkten och visade ut Lantz, som fick sitt andra gula kort. Nikita Parris skickade in 1-0 och mardrömsminuten var ett faktum.

2-0 genom nick

Samma Parris var nära att utöka kort därpå, men Hilda Carlén avvärjde. När andra halvlek var tio minuter gammal fick dock Carlén återigen se sig besegrad.

Jane Ross nådde högst i en luftduell och bollen gick i en båge hela vägen i mål. 2-0, en brantare uppförsbacke – och ett gästande lag som inte reste sig.

City, närmare bestämt Stanway, hann med ytterligare en ramträff innan domaren blåste av matchen.

Linköping har därmed ett tufft utgångsläge inför returen, som spelas nästa onsdag.