HIF-tabbe bäddade för Göteborgseger

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg dominerade större delen av matchen mot Helsingborg på Gamla Ullevi (2-0). Segern var rättvis och matchen avgjordes när Jakob Ankersen vräkte upp bollen i nättaket i 80:e.

– Vi gör en riktigt dålig insats idag samtidigt som IFK är bättre på i stort sett allt, Jag är inte nöjd och tror ingen annan är det heller. Killarna är ruskigt besvikna. Men nu har vi tid kvar att jobba på dom sakerna som inte fungerade, säger HIF:s tränare Henrik Larsson till SVT Sport.

Tabbe öppnade upp matchen

Redan efter en minut tog hemmalaget ledningen. Och det med stor hjälp av gästerna när Carl Johanssons hemåtpass ställde till det. Målvakten Matt Pyzdrowski lyckades inte hålla bollen. Den snappades upp av Lasse Vibe som kunde avsluta, men spelade istället fram Gustaf Engvall som gjorde 1–0.

Svenska Cupen

Just Vibe och Engvall var riktigt pigga genomgående i matchen och var två av eftermiddagens absolut bästa spelare.

Göteborg möter vinnaren i morgondagens match mellan Häcken och IFK Norrköping.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Cupen

Mer i ämnet