93 år gammal – spelar bordtennis

Uppdaterad
Publicerad

Olle är ingen vanlig 93-åring. Innan 90-årsdagen hade han aldrig spelat bordtennis. I present på den stora dagen fick Olle ett bordtennisracket. Och nu är det hans liv.
– Jag kan ju inte spela sudoku hela dagarna, säger Olle Johansson.

Vi är nästan så långt ner i landet vi kan komma. I en gammal idrottslokal med charmigt knarrigt trägolv så hittar vi Olle och sin rullstolsburne vän Åke. Det var Åke som gav Olle ett bordtennisracket, som förändrade allt.

Olle och vännen Åke spelar varje onsdag.

Ung knopp och kropp

Han har nått den imponerande åldern 93. Men när Olle kryper under borden och hämtar bollar röra han sig mer som en 20-åring.

– Jag har aldrig tänkt på att jag är 93 år. Det låter ju väldigt gammalt, men det är ju inte så, säger Olle som aldrig låtit sig begränsas av sin ålder.

Varje onsdag är det turnering för Olle och hans vänner. Det är veckans höjdpunkt.

– Jag delar in veckans dagar i onsdag till onsdag. Onsdag är första dagen och nästa onsdag är sista dagen. Jag missar aldrig en onsdag.

Bröderna som ”går på vatten”

Det sjunde avsnittet av Sverigeresan handlar om idrott-Sveriges alla kärlekshistorier. Vi besöker även Alsterbro i Småland. Och Simon Williamsson som funnit sin kärlek i den något udda sporten barfotaåkning.

– Det är något jag kommer att hålla på med hela mitt liv. Äntligen kan jag säga att jag har funnit en sport som jag älskar och som jag vill leva ihop med, säger Simon Williamsson.

Alla reportage i serien hittar du här!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer