Max Bursell ny sportchef på SVT Sport. Foto: SVT

Max Bursell ny sportchef på SVT

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport har fått en ny sportchef.

Max Bursell tar över ansvaret efter Åsa Edlund Jönsson.

– Jag är stolt och glad att ha fått det här uppdraget, säger han.

I dagsläget är Max Bursell projektchef på SVT Sport och ansvarig för SVT:s livesända evenemang, något han varit sedan 2016. Dessförinnan var han projektledare för stora sportevenemang som världsmästerskap i fotboll, friidrott och längdskidor. Nu blir Max Bursell i stället programchef och ansvarig utgivare för SVT:s sportredaktion.

SVT Sport är Sveriges största sportredaktion med både en bred nyhetsrapportering online och i tv samt en stor evenemangsavdelning för livesänd sport. Förra året sände SVT Sport 2100 timmar – allt från de allra största världsmästerskapen till breddidrott, över 100 olika sportgrenar syns årligen i SVT. I början av året blev det även klart att SVT har rättigheterna till OS från år 2026.

SVT Sport

Max Bursell tillträder omgående. Han efterträder Åsa Edlund Jönsson som för några månader sedan blev generalsekreterare för SOK, Sveriges Olympiska Kommitté.

– Max Bursell är en innovativ ledare med stor erfarenhet. Han har under lång tid jobbat med SVT:s största mästerskap och drivit framgångsrika digitala förändringsprojekt. Han har nu i uppdrag att – tillsammans med redaktionen – utveckla SVT Sports utbud. En stor och engagerad sportpublik har mycket att se fram emot, säger Anne Lagercrantz, divisionschef nyheter och sport på SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Sport

Mer i ämnet