Staffan Lindeborg (t.v) minns vännen Ingvar Oldsberg. Till höger syns Oldsberg med Frank Andersson 1980. Foto: Bildbyrån

Staffan Lindeborg om vännen och kollegan Ingvar Oldsberg

Publicerad

Staffan Lindeborg och Ingvar Oldsberg var kollegor under många år på SVT.

En relation som också sträckte sig bortom arbetet.

– Ingvar var en av mina bästa kompisar i många många år, säger Staffan Lindeborg till SVT Sport.

I dag kom beskedet att programledaren och tv-personligheten Ingvar Oldsberg gått ur tiden, 76 år gammal.

SVT:s mångårige kommentator Staffan Lindeborg sörjer sin mångårige kollega och nära vän.

SVT Sport

– Jag blev jätteledsen. Ingvar var en av mina bästa kompisar i många många år. Vi började jobba tillsammans redan på 70-talet men framförallt när jag kom till TV-sporten 1979, säger Lindeborg.

Jobbade med Tipsextra

Duon arbetade tillsammans under många år på SVT. Bland annat med Tipsextra, där Ingvar var både programledare och reporter. Och det var just idrotten som alltid var närvarande hos Oldsberg.

– Han var påläst, idrott var hans passion från unga år. Han levde för idrotten. Jag talade med honom för några veckor sedan och då var det mycket snack om idrott och tv. Han hade alltid synpunkter på sändningar och kommentatorsinsatser och programledarinsatser, säger Staffan Lindeborg.

När du nu tänker på Ingvar Oldsberg, vad tänker du då?

– En stor saknad och en djup sorg. Sedan tänker jag på hans särbo och på hans barn och det tomrum han lämnar efter sig. En oerhörd inspirationskälla, positiv och glad med glimten i ögat. Och snabb i repliken, ruskigt snabb i repliken.

Ingvar Oldsberg blev 76 år gammal.

UR ARKIVET: Tre klipp med Ingvar Oldsberg:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Sport

Mer i ämnet