Cori ”Coco” Gauff åkte ut i Aucklands åttondel. Foto: TT.

15-åriga sensationen utslagen: ”Jag lär mig fortfarande”

Uppdaterad
Publicerad

15-åriga Cori ”Coco” Gauff, som gjorde sensation i Wimbledon, blev utslagen i Auckland, Nya Zeeland, av tyskan Laura Siegemund efter en hård uppgörelse. Det tog tyskan 2.14 att vinna med 5-7,6-2,6-3.

Det var mängder med egna misstag under matchen och bara i första set noterades det för 48 egna misstag.

Gauff blev ett namn även utanför tennisvärlden då hon förra året gick till fjärde omgången i Wimbledon. Nu blev det respass mot Siegemund i åttondelsfinalen.

Efteråt hade hon en diskussion med sin far Corey om matchen och var självkritisk.

– Det viktigaste samtalet hade jag med min pappa efter matchen. Jag lär mig fortfarande och det är det problemet jag har att jobba med. Han sa att jag inte spelade som på träning. Det hade varit en sak att förlora om jag spelat som jag skulle ha gjort, nu gjorde jag inte det, säger Gauff enligt AP.

Serena vidare efter tuff uppgörelse

Största stjärnan i turneringen och i damtennisen överhuvudtaget, Serena Williams, en barndomsdol för Gauff, fick också slita innan hon kunde vinna mot sin amerkanska lagkamrat Christina McHale med 3-6,6-2,6-3.

– Det var en bra match för mig. Jag behöver den typen av matcher för att nå mitt mål. Jag är glad att stå här som segrare efter att ha förlorat det första setet, säger Williams.

Säsongens första Grand Slam, Australian Open, inleds 20 januari.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.