Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Världsettan Carlos Alcaraz förlorade i sin första turnering som världsetta. Foto: TT

Alcaraz förlorade i återkomsten: ”Blev en läxa”

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Carlos Alcaraz förlorade i sin första match på ATP-touren sedan vinsten i US Open för ett par veckor sedan. Belgaren David Goffin vann med 7-5,6-3 i Nur-Sultan, Kazakstan.

– Det blev en läxa, säger Alcaraz.

Det var första turneringen som 19-åringen spelade som världsetta, något han blev efter vinsten i US Open. Alcaraz blev då den yngste någonsin att bli världsetta räknat sedan 1973.

– Jag kunde inte hantera den press han satte på mig och det är självklart någonting som jag måste lära mig av och det blev en läxa, säger Alcaraz enligt ATP:s hemsida.

31-årige Goffin tog sin största vinst för säsongen. I kvalet brände han två matchbollar mot Luca Nardi under söndagen men fick ändå plats i turneringen som lucky loser och kunde vinna i första omgången trots att världsettan stod på andra sidan nätet.

”Har tron på mig själv”

– Jag har alltid en tro på att jag kan skapa problem för den här typen av spelare trots att jag inte spelat min bästa tennis på slutet. Jag har behållit tron på mig själv och varit beredd att ta chansen, säger 66-rankade Goffin.

Efter US Open har Alcaraz spelat två matcher i Davis Cup som arrangeras av det internationella tennisförbundet.

Turneringen Astana Open håller extremt hög klass. Sju av världens tio bästa spelare har kommit till start.

Samtidigt i Tokyo, förlorade världstvåan Casper Ruud (som förlorade US Open-finalen mot Alcaraz) i första omgången mot spanjoren Jume Munar med 6-3,6-3.

Buas ut efter märkliga agerandet (27 sept):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: @TennisTV

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.