Foto: TT

Skrällen Zverev ATP-mästare – slog världsettan

Uppdaterad
Publicerad

Tyske världsfyran Alexander Zverev tog revansch på gruppförlusten i ATP-slutspelet i London när det var som viktigast – i finalen. Efter en otrolig matchboll där han var uträknad, passerade han med en backhand, gick ner på knäna och kysste marken. Han vann med 6-4, 6-3.

– Du har en fantastisk karriär framför dig, hyllade Novak Djokovic i talet efter matchen.

Alexander Zverev stod för en toppinsats när han skrällde och tog sin absolut största seger i karriären när han vann ATP-slutspelet i London.

Efter segern med siffrorna 6-4, 6-3 var 21-åringen känslosam.

– Jag kan inte ens beskriva hur detta känns. Det är min största titel någonsin. Grattis Novak till en bra vecka. Du förlorade knappt en match, men jag är glad att du lät mig vinna i dag, säger Alexander Zverev i talet efter matchen.

Första tysken sedan 1995

Segern gör Zverev till den yngsta ATP-slutspelssegraren sedan just Djokovic vann för tio år sedan. Och än mer skrälltartat blir det sett till hur det gick mellan spelarna i gruppssplet. Djokovic vann då komfortabelt med 6-4, 6-1.

– Grattis Zasha, du spelade mycket bättre än i gruppen, skrattar Djokovic direkt efter matchen. Du är ung men har en fantastisk karriär framför dig. Du förtjänade segern.

”Kommer vi någonsin få se det”

Segraren var inte sen med att hylla tillbaka.

– Som du spelade den andra halvan detta år. Jag undrar om vi någonsin kommer få se det, säger Zverev.

Zverev är din första att tysk vinna ATP-mästerskapet sedan 1995. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.