Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alexander Zverev besegrade sin landsman i Australian Open – se avgörandet. Foto: Bildbyrån/Discovery+

Alexander Zverev vann och fick rättegångsdatum

Uppdaterad
Publicerad

Sjätteseedade Alexander Zverev vann mot den tyske landsmannen Dominik Köpfer med 4-6,6-3 7-6(7-3),6-3 i den första omgången av Australian Open. Samtidigt fick han klart med rättegångsdatum.

Se avgörandet mot Köpfer i klippet ovan.

Zverev står anklagad för att ha misshandlat den förra flickvännen Brenda Patea, de har ett barn ihop, i Berlin 2020. Rättegång har spikats till 31 maj i Berlin, då Franska öppna i Paris pågår.

ATP

Dock behöver inte Zverev inställa sig fysiskt i Berlin utan kan representeras av en advokat, uppger AP. Domstolen gav böter på fem miljoner kronor men eftersom Zverev bestred anklagelsen blev det rättegång i stället.

Samtidigt med den rättsliga processen genomförde ATP en egen utredning och kom fram till att ”det saknades bevis”.

”Skriver för att locka till klick”

Efter dagens match fick Zverev frågor kring händelsen i Berlin för 3,5 år sedan och om han hade de andra spelarnas förtroende och efter att ha fått en plats i ATP:s spelarråd.

– Ingen har sagt något till mig. Jag har ingen anledning att inte tro det, säger Zverev.

Damernas världsetta Iga Swiatek är mer tveksam.

– Det är inte bra att en spelare belönas när han står anklagad för den här typen av saker men samtidigt kan jag inte veta hur rättegången kommer att sluta, säger polskan.

Det blev dålig stämning när journalister borrade vidare i ämnet.

– Skulle jag bry mig om vad vissa journalister säger? Vissa är faktiskt mer intresserade av att skriva om den här historien för att locka till klick än att berätta sanningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet