SVT:s expert Magnus Gustafsson tror på svensk seger. Foto: Bildbyrån

Tennisexperten inför Davis Cup: ”75 procents chans till vinst”

Uppdaterad
Publicerad

I kväll går Sverige in i kvalet till Davis Cup där man ställs mot Bosnien-Hercegovina. SVT:s tennisexpert Magnus Gustafsson tror på svensk seger – men varnar för underskattning.

– Det är nog 75 procents chans till vinst, säger han.

Sverige ställs mot Bosnien-Hercegovina i kvalet till Davis Cup. Först ut är singelmatcher där Mikael Ymer möter Mirza Basic och Elias Ymer ställs mot Damir Dzumhur.

Framför allt Mikael Ymer har spelat bra tennis den senaste tiden och klättrat upp till plats 60 på världsrankingen inför kvalet på hemmaplan.

– Det är nog 75 procents chans till vinst. Jag tror inte, som många kanske tror, att det kommer bli en promenadseger. Det kommer att bli speltuffa matcher, säger SVT:s expert Magnus Gustafsson till SVT Sport.

”Det är väldigt viktigt”

Experten tycker inte att Bosnien-Hercegovina ska underskattas.

– Både Dzumhur och Bazic har sina bästa stunder bakom sig, men kan i sina bästa stunder slå vem som helst, framför allt Dzumhur. Mikael verkar vara i bra form och står som favorit i båda matcherna, och enligt mig står Dzumhur som favorit mot Elias.

Vilka nycklar till svensk seger ser du?

– Starten är väldigt viktig. Kan ”Micke” vinna första matchen kommer det bli lättare. Det vet jag själv när jag spelade, då har man skön vind i ryggen och har inte samma press på sig. Framför allt nu när det är på hemmaplan.

– Jag tror Sverige vinner minst en match, men om de vinner två återstår att se.

SVT sänder matcherna med start 17.00 under fredagen.

KLIPP: Mikael Ymer om taktiken: ”Som kinesiska”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bröderna Elias och Mikael Ymer inför Davis Cup 2020. Foto: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.