Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se en tårögd Caroline Wozniacki ge sitt stöd till Sabalenka: ”Det är hjärtskärande”. Foto: TT/AP

Aryna Sabalenka stöttas efter dödsbeskedet: ”Det är hjärtskärande”

Uppdaterad
Publicerad

Tennisvärlden är i chock efter beskedet om världstvåan Aryna Sabalenkas ex-pojkvän, förre NHL-spelaren Konstantin Koltsovs, död.

Belarusiskan stöttas nu av tenniskollegorna.

– Jag kan inte föreställa mig vad det är hon går igenom. Jag får tårar av tanken, säger danskan Caroline Wozniacki.

Nyheten om Konstantin Koltsovs död kom i går. Den tidigare belarusiske ishockeyspelaren har tidigare varit Aryna Sabalenkas under flera år tillbaka.

Beskedet kom strax före storturneringen i Miami som Sabalenka rapporteras spela. Hon har under onsdagen synts träna inför turneringen men har skärmats av från att träffa medier.

Dödsbeskedet kom som en chock för flera av spelarna på plats och de visar sitt stöd till världstvåan.

– Det är en så fruktansvärd situation. Jag hörde av mig till henne och sade att jag finns här om hon behöver något. Jag älskar Aryna, jag tycker att hon är en fantastisk person. Hon är alltid så glad och att se henne gå igenom det här är hjärtskärande, säger Wozniacki med tårar i ögonen och fortsätter:

– Alla sörjer på olika sätt. Hon gick förbi i dag och jag gav henne utrymme men hon vet att vi finns här för henne.

Möter sin bästa vän

Sabalenka ska möta spanjorskan Paula Badosa, som också är en nära vän, på torsdag.

– Jag pratade med henne i går flera gånger och även i morse, så jag vet vad hon går igenom. Hela situationen och allt som händer. Det är chockerande för i slutändan är hon min bästa vän och jag vill inte se henne lida. Det är en väldigt svår situation, säger Badosa enligt The Guardian.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.