Alexander Zverev frias av ATP:s egen utredning. Foto: TT

ATP vidtar inte åtgärder mot anklagade Zverev: ”Otillräckliga bevis”

Uppdaterad
Publicerad

Tennisens herrorganisation ATP vidtar inga åtgärder mot OS-mästaren Alexander Zverev som varit anklagad för misshandel av sin förra flickvän. Det saknas tillräckliga bevis. 

Zverevs förra flickvän Oga Sharypova påstår att hon blivit misshandlad av Zverev på ett hotell i Shanghai 2019, något som även ska ha hänt i New York och Genevé.

I oktober 2021 tillsatte ATP en egen utredning av den förre världstvåan Zverev som uppskattat processen.

ATP vände sig till en oberoende tredje part, The Lake Forest Group (LFG) som djupintervjuat både Zverev och Sharypova och 24 andra personer i deras närhet, som familjemedlemmar och personer på ATP-touren.

Beslutet kan komma att omprövas

Utredningen har tagit 16 månader att slutföra.

”Den omfattande utredningen fann otillräckliga bevis för att styrka publicerade anklagelser om övergrepp. Som ett resultat kommer inga disciplinära åtgärder att vidtas av ATP”, skriver organisationen i ett uttalande men tillägger att beslutet kan komma att omprövas om det tillkommer nya fakta eller om någon rättsprocess skulle komma till en annan slutsats.

Zverev har nekat till anklagelserna under den utdragna processen. 14-rankade Zverev har precis kommit tillbaka på touren efter den svåra fotskadan han råkade ut för i semifinalen i Franska öppna mot Rafael Nadal i början av juni förra året.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.