Ons Jabeur tog karriärens största titel i Madrid. Foto: TT

Bad mamma om pengar – tog hem titel värd 12,8 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Ons Jabeur tog hem titeln i Madrid sent under lördagskvällen. Tunisiskan slog Jessica Pegula med 7-5,0-6,6-2 och kammade hem 12,8 miljoner kronor i prispengar. I måndags bad hon sin mamma om pengar men något större firande blev det inte.

– Jag behöver packa väskorna och har inte mycket tid. Jag ska flyga till Rom, säger Jabeur.

Där väntar nästa stora grusturnering nästa vecka.

I samband med vinsten över OS-mästaren Belinda Bencic i tredje omgången i måndags kunde hon fira den och att fastehögtiden ramadan tog slut med festen Eid. En tradition är att be om pengar, något hon pratade med sin mamma om.

– Det är Eid och du måste ge mig pengar, sade Jabeur med ett skratt.

– Du behöver inte göra det, men du måste, det vet du väl om? Jag ringde till min mamma och frågade efter pengarna. Jag är visserligen 27 men vem räknar åren? frågade sig Jabeur enligt WTA:s hemsida.

Sjua på nästa ranking

Nu har 12,8 miljoner kronor kommit in på kontot, en prisökning av segerpremien med 230 procent från förra årets pandemiturnering. För WTA-touren berättade hon om känslorna i en lång intervju under dagen.

Att kunna vinna en så stor turnering som en Masters 1000 i Madrid har gett henne självförtroende. Jabeur kommer att stiga till sjunde plats på måndagens ranking.

– Det har varit två galna veckor. Jag vill vara topp 5 i världen och vinna Grand Slams. För att göra det behöver jag vinna den här typen av turneringar, de största utanför Grand Slams, säger Jabeur som motiverade sig med att dra kort med djurmotiv som innehöll olika former av peppande ordspråk som ”gräv djupt”, ”Du spelar mot en legendar”,”använd din intelligens” och ”agera”. Även om det låter futtigt hade det en aspekt som Jabeur fäste sig vid. 

– Tack till alla mina vänner djuren för att ni hjälpte mig, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.