Världsettan Ash Barty vann finalen i Stuttgart. Foto: TT

Barty firade 25-årsdagen dagen efter

Uppdaterad
Publicerad

I går fyllde världsettan Ash Barty 25. I dag firade hon med att vinna storturneringen i Stuttgart. Vitryskan Aryna Sabalenka besegrades i finalen med 3-6,6-0,6-3 på gruset inomhus.

– Det var inte så här du ville förlora men se till att bli frisk, säger Barty till den skadade Sabalenka i sitt tacktal.

Förutom prischecken på 700 000 kronor fick Barty en sportbil, som kördes in på planen, av storsponsorn för turneringen värd 2,1 miljoner kronor.

– Det kommer att bli en lång resa och jag njuter av varje minut, fortsätter Barty som har titeln i Grand Slam-turneringen Franska öppna 2019 att försvara. Hon ställde inte upp i höstas på grund av pandemin.

Efter ett tajt första set rann det iväg för Barty i andra. Efter det tog Sabalenka en medicinsk timeout under fem minuter då hon lämnade banan. Hon kom sedan tillbaka med högerlåret tejpat högt upp och såg ut hämmas i vissa lägen.

”Inte så här jag ville avsluta turneringen”

– Det var inte så här jag ville avsluta turneringen men veckan har varit fantastisk, säger världssjuan Sabalenka.

När Barty rusade ifrån till 3-0 i tredje set verkade det bli en enkel uppgift men Sabalenka bröt tillbaka och servade för att utjämna till 3-3 men Barty kopplade greppet. Australiskan gick i sista gamet upp till 40-0 i egen serve och vann på sin andra matchboll och kunde pusta ut.

Precis som i både kvarts- och semifinal förlorade Ash Barty första set.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.