Kiki Bertens reste sig från rullstolen till en ny seger. Foto: TT

Bertens från rullstolen till ny seger

Uppdaterad
Publicerad

Kiki Bertens visade inga tecken på att känna av uttåget i rullstol efter den senaste matchen mot Sara Errani i onsdags. I dag vann nederländskan med lätthet mot tjeckiskan Katerina Siniakova med 6-2,6-2.

Errani var upprörd häromkvällen över att den krampande Bertens kördes ut i rullstol och efter ganska kort tid såg oberörd ut. I dag var Bertens inte i närheten av att behöva en rullstol utan sparade kraft i den långa turneringen och stökade av matchen i tredje omgången på 58 minuter.

Det underlättades av att matchen flyttades till centercourten Philippe-Chatrier där det övertäckta taket gjorde att förhållandena blev lättare.

Spelade dubbel ihop med Johanna Larsson

– Gruset var torrt och bollarna var inte blöta och studsade mer. Det var lättare att serva. Det gjorde att varje del i mitt spel förbättrades, säger femteseedade Bertens, som fick in 81 procent av förstaservarna, till Reuters.

Och hon har fått smak:

– Jag är sugen på mer, säger Bertens, som under flera år spelade dubbel med Johanna Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.