Bröderna Ymer föll med regnet

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ingen succé för brödraparet Ymer i Swedish Open. Mikael och Elias åkte ur dubbelturneringen med dunder och brak, 1–6, 2–6 efter att regnet kommit till Båstad.

I morgon väntar dock kvartsfinal i singel för Mikael.

– Då får man hoppas att det går bättre, kommenterade Mikael Ymer. I dag hade vi inte en chans.

Efter några otroligt heta dagar i Båstad kom molnen och även regnet till Swedish Open i går. Moln, lite mindre varmt, lite duggregn. Halare och lite långsammare banor.

Svenska brödraparet i dubbel Elias och Mikael Ymer, som vann dubbelturneringen i Stockholm Open tillsammans 2016, var sista svenskhoppet i dubbel. Detta efter att Markus Eriksson/Andreas Siljeström åkt ur i första omgången mot ett brasilianskt par. Men Bröderna Ymer startade illa, förlorade första set med klara 1–6 och var sedan aldrig nära att rubba Marcus Daniell/Wesley Koolhof i det andra, som slutade 2–6.

– Det var svårspelat, bollen liksom gled av banan. Och motståndarna gjorde det bra, de bjöd inte på något. De stängde allt, vi hade inte en chans, förklarade Mikael Ymer.

Därmed är just Mikael den enda svensken kvar i turneringen. Han spelar i andra omgången mot tredjeseedade italienaren Fabio Fagnini i morgon, torsdag, förmodligen klockan 13, på centercourten.

– Jag vet litegrann om honom. Men jag måste spela bra. Om det regnar i morgon, det spelar mig ingen roll egentligen, inte värmen heller, sa Ymer som tappade ett av sina servegame i dubbelmatchen i dag.

Den stora skrällen under onsdagen var annars att förstaseedade argentinaren Diego Schwartzman åkte ur, kvalspelaren Simone Bolelli från Italien vann i två raka set i andra omgången.

Rutinerade Fernando Verdasco, som gör sin elfte Swedish Open-start, gick vidare när spelet fortsatte i duggregn på eftermiddagen.

– Det är inte lätt, det blir halt och svårt att behålla balansen. Jag var inte riktigt nöjd att behöva spela, som ni såg, med de här förutsättningarna. Men jag gillar att spela i Sverige, jag gör alltid bra resultat här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.