Cori ”Coco” Gauff. Foto: Bildbyrån

Coco Gauff var nära att ta paus: ”Jag var deprimerad”

Uppdaterad
Publicerad
Cori ”Coco” Gauff slog igenom stort på Wimbledon 2019 då hon 15 år gammal slog ut Venus Williams och tog sig hela vägen till den fjärde rundan. Men bara ett år tidigare hade hon tappat glädjen i tennisen.
– Jag insåg att jag var tvungen att börja spela för mig själv och inte för andra. Jag var riktigt deprimerad i ett år, skriver hon i en text på Behind The Raquet.

Coco Gauff har varit en stor talang hela sitt liv och hört till de främsta i världen i sin ålder. Kring 2017-2018 blev det för mycket för henne.

– Jag kämpade med att reda ut om det verkligen var det här jag ville. Jag har alltid haft resultaten, så det var inte det, utan jag märkte bara att jag inte njöt av det jag älskar, skriver hon i Behind The Raquet.

Hon skriver om tuffa prestationskrav som hon satte på sig själv.

– Då man har ett så mörkt tankesätt så ser man inte saker från den ljusa tiden så ofta. Det är det tuffaste.

Gauff övervägde till och med att ta ett års paus från tennisen.

– Att inte göra det var bevisligen rätt beslut, men det var nära att det inte skulle bli så. Jag var förvirrad. Det var många stunder sittandes i gråt och tankar. Jag kom ur det starkare än någonsin.

Gauff var yngst under Open Era att kvalificera sig för huvudturneringen i Wimbledon och åkte till slut ut med slutsegraren Simona Halep i den fjärde rundan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer