En slutkörd Andy Murray vände och vann. Foto: TT Nyhetsbyrån/Rörligt Eurosport

Comebackande Murray vände 0-2 i rysare

Uppdaterad
Publicerad

33-årige Andy Murray gjorde comeback i Grand Slam-sammanhang med att vinna en rysarmatch i US Open. Skotten vann mot japanen Yoshihito Nishioka med 4-6,4-6,7-6(7-5),7-6(7-4),6-4.

– Jag är trött, mina stortår är skadade, säger den slutkörde Murray i Eurosports sändning. Han raglade mot slutet men tog sig samman och avslutade matchen med att få till en lobb som Nishioka inte kunde hålla innanför banan. 

Det var en märklig känsla att se Murray stå ensam med känslorna och mötas av tystnaden från ett tomt Arthur Ashe-stadion som tar 23771 personer. Det är i New York den mest högljudda Grand Slam-publiken finns.

– Jag var tvungen att slå till bollen bättre och chansade. Gav allt. Jag hittade balansen och servade bra mot slutet. Det var ett par ändringar som gav resultat, säger Murray som tömde sig totalt.

Den som såg Murray kippa efter andan och stappla ut från arenan har svårt att tro att han ska kunna spela tennis på hög nivå igen – om två dagar.

”Finns ett rum för akutfall”

– I omklädningsrummet har vi ett rum för akutfall, skämtar Murray och fortsätter:

– Nu måste jag till hotellet så snabbt som möjligt för att kunna vila upp mig, säger Murray efter 4.39 på banan. 

Nishioka hade flera möjligheter att avgöra matchen i fjärde set, bland annat en matchboll, och gjorde sig skyldig till enkla misstag i det dramatiska slutet.

Senast Andy Murray spelade en Grand Slam var i Australien i januari 2019. Efter förlusten i första omgången mot Roberto Bautista Agut i fem set avtackades han för sin strålande karriär med en video. Han trodde själv inte att det skulle bli en fortsättning efter långvariga höftproblem med flera operationer.

20 månader senare står han i andra omgången i US Open, en resa mot alla odds.

KLIPP: Serena Williams övertygade i första omgången:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.