Johanna Larsson är glad att damturneringen i Båstad återupplivas. Foto: Bildbyrån

Damveckan tillbaka i Båstad

Uppdaterad
Publicerad

Damveckan i Båstad återuppstår som WTA-turnering. Till nästa sommar kommer de bästa damspelarna återigen att kunna tävla på Båstads grus.
– Det här kan bli starten på något riktigt bra, säger Johanna Larsson till Expressen.

Efter 2017-års tävlingar tvingades damveckan i Båstad lägga ner. Turneringen hade då funnits i åtta år och besvikelsen var stor. Men efter att Swedish Open hittat en ny sponsor, kommer WTA-tävlingen tillbaka.

– Det stämmer. Vi har jobbat frenetiskt under året för att få till en lösning, säger Arena Båstads ansvarige Christer Hult till Expressen.

Tävlingen kommer att äga rum den 8–14 juli och krockar därmed med Wimbledons andra spelvecka, men Hult hoppas kunna locka de som åker ur den turneringen tidigt.

– Vi hoppas så klart att svenskorna med Rebecca Peterson och Johanna Larsson ska gå långt i Wimbledon. Om de inte gör det så vill vi gärna att de spelar hos oss, säger Christer Hult.

Och Johanna Larsson välkomnar beslutet att återuppliva turneringen.

– Jättekul med en ny tävling på hemmaplan. Den kommer kanske inte att ersätta den gamla tävling men det är definitivt en positiv nyhet och ett steg i rätt riktning för att börja bygga upp intresset för svensk damtennis igen, säger hon till Expressen och fortsätter:

– Vi har spelarna för en stor tävling. Nu gäller de att vi får med oss sponsorer, klubbarna, resultat, och publikens intresse så kan detta bli starten på något riktigt bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer