Juan Martin del Potro i juni 2019 då han senast spelade tennis. Foto: TT

Del Potro opereras igen – sista chansen att nå OS

Uppdaterad
Publicerad

Juan Martin del Potro tog medalj både i OS 2012 och 2016 men har inte spelat på två år på grund av en knäskada. Nu gör han ett sista försök att nå turneringen i Tokyo och låter operera det sargade knät för fjärde gången. Han känner stöd av sin fader i himmelen.

Det har snart gått tolv år sedan Juan Martin del Potro tog hem sin enda Grand Slam då han vann US Open-finalen mot Roger Federer. Argentinaren har sedan dess haft mängder med karriärhotande skador. Fyra gånger har 32-åringen tvingats till uppehåll som varit mer än åtta månader långa. Det har ofta handlat om handleder men nu är det högra knät, som gjort att han inte spelat sedan i juni 2019. Tre tidigare operationer har inte gett önskat resultat.

”Jag har provat på terapi utan kirurgiskt ingrepp men smärtan finns fortfarande kvar. Läkaren vet att jag vill spela tennis igen och ha möjlighet att delta i OS så vi är överens om att operationen måste ske så snart som möjligt”, skriver del Potro på Instagram inför dagens operation som ska utföras i Chicago enligt AP.

KLIPP: Här tappar han greppet – om racket (18 mars 2021)

Övervägde att lägga av när fadern gick bort

Bara skadelistan skulle fått de flesta spelare att lägga racketen på hyllan för länge sedan. Del Potro övervägde också att lägga av när fadern gick bort i januari.

”Det har varit tufft sedan min fader gick bort. Men samtidigt känner jag den styrka som han ger mig från himmelen. Jag vill göra ett försök att komma igenom den här smärtsamma perioden. Jag vill inte sluta att försöka”, skriver del Potro.

Del Potro, nu rankad 169:a i världen, tog brons i London 2012 och silver i Rio 2016 efter att ha förlorat finalen mot Andy Murray, en annan spelare som haft långvariga skadebesvär.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.