Juan Martin del Potro blev under lördagen klar för final i Stockholm Open. Foto: Bildbyrån.

Pressad del Potro till final efter tiebreak

Uppdaterad
Publicerad

Juan Martin del Potro tog sig, under lördagen med, minst marginal till final i Stockholm Open.

Argentinaren var under stora delar av matchen pressad av Fernando Verdasco, men höll för trycket i tiebreak och vann till slut med 2-1 i set, 6-7, 7-5, 7-6 till en finalplats mot Grigor Dimitrov i Stockholm.

Juan Martin del Potro gick i veckan in i turneringen som regerande mästare och en av huvudfavoriterna till att spela hem andra raka segern i turneringen. Men det blev alldeles säkert inte en lika enkel väg till finalen som han kanske trodde mot spanjoren Fernando Verdasco, som haft en tung höst på ATP-touren.

Verdasco överraskade del Potro i första set med att vinna i tiebreak, medan argentinaren höjde sig i andra set till seger och till slut avgjorde i tiebreak. del Potro visade i tiebreak att han hade ytterligare en nivå i sig och vann med hela 7-1.

Dimitrovs tredje final i turneringen

I den första semifinalen avfärdade världsåttan och förstaseedade bulgaren Grigor Dimitrov enkelt italienaren Fabio Fognini med 2-0 i set, 6-3, 7-6. Han var egentligen aldrig riktigt nära att förlora matchen, då han höjde sig – i likhet med del Potro – när det gällde som mest och vann i tiebreak med 7-2.

Dimitrov tog sig därmed till sin tredje final i turneringen, som han vann 2013. Det var hans första ATP-titel i karriären.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.