Novak Djokovic vann US Open i fjol, hans tredje seger totalt. Foto: Bildbyrån

Djokovic enkelt vidare – efter bråk med supporter

Uppdaterad
Publicerad

Serbiske världsettan Novak Djokovic är enkelt vidare till fjärde rundan i US Open.

Han besegrade amerikanen Denis Kudla med 6–3, 6–4, 6–2.

Men inför matchen grälade han med en supporter.

Hemmahoppet Kudla hade inte mycket att sätta emot Djokovic, i matchen som var över på strax över två timmar. Djokovic seglar vidare i turneringen och möter Stan Wawrinka från Schweiz i nästa omgång.

– Det här var en stor förbättring jämfört med förra matchen, säger Djokovic.

Men det mest av snacket efter matchen handlade om det som inträffade inför densamma. Under uppvärmningen så började han gräla med en supporter på läktaren.

”Kommer att hitta mig”

En tydligt upprörd Djokovic hörs tydligt i ett klipp som publicerats på Twitter säga ”Jag kommer att hitta dig! Lita på mig, jag kommer att hitta dig efteråt”.

Efter matchen tonade han ner dispyten, och tackade istället personen som retat upp honom.

– Vad han sa håller vi mellan oss två. Men han hjälpte mig definitivt. Han vet inte om det själv, men han hjälpte mig. Men jag kommer inte att prata om det. Men han gjorde mig en tjänst. Trots att han inte ville göra mig en tjänst så gjorde han det. Han gjorde mig en stor tjänst, sade han, enligt utländska medier.

Keys mådde inte bra

Även tiorankade Madison Keys från USA är vidare till åttondelsfinal i tennisturneringen, sedan hon besegrat landsmaninnan Sofia Kenin, rankad 20.

Slutresultatet skrevs 6–3, 7–5. Keys mådde inte helt bra, och tappade spelet i det andra setet, då hon behövde kontrollera puls och blodtryck.

-Jag kände mig inte 100-procentig men jag är glad att jag lyckades ta mig igenom på två (set). Det skulle ha varit betydligt svårare om jag hade varit tvungen att köra ett till set, sade Keys efter matchen.

Möter Svitolina

Keys är en stabil grand slam-spelare, och har nått till minst kvartsfinal fem av de åtta senaste stortävlingarna.

I nästa omgång möter hon ukrainskan Elina Svitolina, rankad femma. Hon tog sig också vidare genom att besegra en landsmaninna, 19-åringen Dajana Jastremska, med 6–2, 6–0.

-Jag var väldigt jämn från baslinjen och jag servade väldigt bra när jag var tvungen. Jag tror att min erfarenhet spelade en roll, sade Svitolina.

Jastremska slog tidigare i turneringen ut svenskhoppet Rebecca Peterson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.