Novak Djokovic gör omstart i Paris efter drygt sex veckors vila. Foto: Bildbyrån

Djokovic gör omstart efter US Open

Uppdaterad
Publicerad

Senaste gången som publiken såg världsettan Novak Djokovic stod han i tårar efter finalförlusten mot Daniil Medvedev i US Open i mitten av september. Nu gör serben en omstart med Paris Masters som inleds i dag och siktar på att skriva ny tennishistoria som den meste världsettan vid årets slut. 

Djokovic har avslutat tennisåret som världsetta sex gånger och är bäst i historien tillsammans med Pete Sampras. Djokovic har förstaplatsen som ett av målen för avslutningen av säsongen.

– Det handlar om mig eller Medvedev att sluta som världsetta och jag ligger bra till om man tittar på rankingpoäng och sett till det återstående programmet. Det är ett mål för slutet av säsongen, liksom att göra bra ifrån mig i Davis Cup med mitt landslag, säger Djokovic enligt Reuters.

Stockholm Open-deltagaren Murray spelar i kväll

Medvedev, som är nästan 2000 poäng efter Djokovic på världsbästalistan, är också med i turneringen. Både han och Djokovic står över i dag, där Andy Murray (fått ett wildcard), som ska spela i Stockholm Open nästa vecka, går in mot kvalspelaren Jenson Brooksby i kväll.

Djokovic hade ett intensivt schema fram till US Open och har sedan dess vilat från turneringar. Trots den långa vilan känner han sig sliten inför turneringen i Paris och ATP-slutspelet i Turin 14-21 november följt av Davis Cup som inleds 25 november. Den turneringen kan hålla på till 5 december om man går till final.

– Jag har varit med om liknande situationer förut och varit utmattad men på något sätt hittat krafter och avslutat året starkt, säger Djokovic.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.