Novak Djokovic kan missa US Open. Foto: Bildbyrån

Djokovic kan missa US Open

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic medverkan i grand slam-turneringen, US Open, som inleds om drygt en månad är i fara. Djokovic dras med en armbågsskada och kan tvingas till en längre vila, rapporterar serbisk media.

I kvartsfinalen i Wimbledon mot Tomas Berdych tvingades serben Novak Djokovic bryta matchen med armbågssmärtor. Nu tvingas världsfyran till tolv veckors vila , enligt Serbiens landslagsläkare, Zdenko Milinkovic. Det betyder att serbens medverkan i US Open är i fara. Grand slam-turneringen drar igång den 28 augusti.

– Symptomen minskar. Nu är det viktigt att vila och göra olika behandlingar som kan hjälpa återhämtningen. Operation kvarstår som sista utväg, säger Milinkovic enligt The Guardian.

Tungt år bakom sig

Djokovic har haft ett tungt år. Den senaste grand slam-titeln kom i Franska Öppna förra året. Nu ser han ut att gå miste om alla grand slam-titlar i år och det blir i sådana fall första gången han gör det sedan 2010.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.