Foto: TT Nyhetsbyrån

Djokovic planerar Balkanturné

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Novak Djokovic avslöjade igår planer på att återgå till spel i en turnering uppdelad på fyra spelplatser runt omkring på Balkan. I sällskap med serben kommer även världstrean Domkinic Thiem och Grigor Dimitrov att vara med i startfältet i turneringen som planeras att dra i gång den trettonde juni.

I går fyllde Novak Djokovic 33 år men det var istället världsettan som bjöd tennispubliken på en present när han i sociala medier publicerade schemat för en välgörenhetsturnering runt omkring på Balkan med start den trettonde juni. Första matchen spelas i serbens egen huvudstad Belgrad för att sedan stanna i Kroatien, Montenegro och sen en avslutning i bosniska Banja Luka den femte juli.

Bland de övriga annonserade deltagarna finns världstrean Dominic Thiem och den före detta ATP-finalvinnaren Grigor Dimitrov. Totalt kommer åtta spelare att delta, uppdelade i två grupper där alla möter alla, för att sedan spela en ny final varje helg. Ett pressmeddelande förtäljde även att planer finns, om det tillåts, att spela turneringen framför publik.

ARKIV: Djokovic: ”Personligen är jag emot vaccinering” (20 april 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.