Världsettan Novak Djokovic blev sensationellt utslagen i hemmaturneringen i Monte Carlo. Den 86-rankade engelsmannen Daniel Evans tog sitt livs seger och vann med 6-4,7-5. Foto: TT

Doldisen efter skrällen: ”Blir kul att berätta för barnbarnen”

Uppdaterad
Publicerad

Världsettan Novak Djokovic blev sensationellt utslagen i hemmaturneringen i Monte Carlo. Den 33-rankade engelsmannen Daniel Evans tog sitt livs seger och vann med 6-4,7-5.

– Det blir kul att berätta för barnbarnen att jag en gång slog världens bästa spelare, säger Evans i Eurosports sändning.

Evans hade en setboll emot sig i andra set och låg även under med 0-3 dessförinnan men lyckades få med sig segern mot Djokovic, som bor i Monte Carlo, som gjorde comeback efter sin nionde titel i Australian Open i februari.

– Det är en stor vinst och jag är glad över att jag lyckades reda ut underläget i andra set. Det är inte lätt att serva ut en match mot en sådan spelare. Jag tror inte att det har sjunkit in ännu, säger 30-årige Evans efter första mötet med Djokovic vid den vackert medelhavsbelägna röda grusbanan.

– Jag vill inte ta något ifrån hans seger men vad jag kan minnas är nog det här en av mina sämsta matcher de senaste åren, säger Djokovic.

– Ingenting funkade. Det var bara en sådan dag.

Nio av världens elva högst rankade spelare deltar i turneringen som inleder grusssäsongen i Europa.

MER TENNIS: Ramlade ihop efter värmeslag: ”Började känna mig riktigt snurrig”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.