Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I första set fick Djokovic en tillsägelse av domaren om att han hade överskridit tidsgränsen på 24 sekunder vid serven. Foto: Tennis Australia

Djokovic tände till efter handduksbråk – klar för final i Australian Open

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djkovic vann semifinalen mot uppstickaren Tommy Paul med 7-5,6-1,6-2 och kan ta sin tionde titel i Australian Open på söndag och bli lika med Rafael Nadal i Grand Slam-historien. Ett handduksbråk i första set skakade om serben.

– Jag är glad över att ha så mycket kräm i benen att jag kan spela ännu en final här, säger Djokovic i Eurosports sändning. 

Vid ledning med 5-1 i första set fick Djokovic en tillsägelse av domaren om att han hade överskridit tidsgränsen på 24 sekunder vid serven. Djokovic grälade med domaren och hade synpunkter på att tidsklockan sattes igång när han var och torkade sig på handduken.

Australian Open

– Som tur var kunde jag hålla nerverna i slutet av första set, det var lite tungt där ett tag med benen. Från det ögonblicket hade jag kontroll på matchen, säger Djokovic.

Djokovic fick publiken emot sig.

Hetsade publiken efter första set

Han hade en setboll för att vinna första set med 6-1 men Paul utnyttjade Djokovics irritation och gick fram till 5-5 och gjorde riktig kamp av det. När Djokovic till slut kunde vinna det första setet med 7-5 tog han sig mot örat och vände sig mot publiken och gjorde sedan eggande gester.

Sedan steppade Djokovic upp och spelade felfri tennis i de två avslutande seten. Paul hade inte en chans när Djokovic visade perfektion.

Djokovic står på 21 Grand Slam-titlar, kan ta sin tionde i Melbourne på söndag, och bli lika med Rafael Nadal som med 22 GS-titlar är bäst i tennishistorien.

”Min erfarenhet kommer hjälpa mig”

– Min erfarenhet tror jag kommer att hjälpa mig. Jag har ju aldrig förlorat en final här men jag tror att det kommer att bli turneringens tuffaste match, säger Djokovic inför mötet med Stefanos Tsitsipas på söndag morgon klockan 09.30.

Djokovics pappa Srdjan såg matchen på tv på hotellet efter att ha blivit uppmärksammad i en video med Vladimir Putin-supportar med Z på bröstet.

– Som alla andra såg jag vad som hände och det var olyckligt. Feltolkningarna av vad som hände har eskalerat rejält. Nu hoppas jag att vi kan fokusera på tennisen, säger sonen om pappans situation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet