Novak Djokovic. Foto: Bildbyrån

Novak Djokovic till Australien Open – hävdar undantag

Uppdaterad
Publicerad

Allt tyder nu på att Novak Djokovic kommer att spela Australian Open – trots vaccinbråket. Världsettan uppger att han fått ett ”undantag” och tänker åka till Australien.

Undantaget ska i så fall gälla för vaccinering av covid-19. Den serbiske tennisstjärnan har inte velat uppge om han är vaccinerad eller inte men har varit starkt kritisk till kravet på vaccination för att få spela årets första grand slam-turnering.

Osäkerheten kring Djokovics medverkan i storturneringen i Melbourne ökade när han nyligen hoppade av lagtävlingen ATP Cup i Sydney.

Australian Open

ARKIV: Kan stoppas från att komma in till Australien (19 oktober):

Turneringsstart 17 januari

Djokovic har vunnit de tre senaste upplagorna av turneringen i Melbourne, och har ytterligare sex titlar i Australian Open. Spelar han i Melbourne – turneringen startar den 17 januari – jagar han rekordet på 21 grand slam-titlar. Han delar förstaplatsen på 20 med Roger Federer och Rafael Nadal.

På Instagram, tillsammans med en bild där han står på en flygplats med sitt bagage, skriver Djokovic:

”I dag åker jag Down Under med ett undantag”.

ARKIV: Novak Djokovic tårar under US Open-finalen (13 september 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Australian Open

Mer i ämnet