Novak Djokovic behövde fylla på energiintaget rejält i den utdragna semifinalen mot hemmaspelaren Lorenzo Sonego. Foto: TT

Djokovic: ”De gamla snubbarna vägrar ge upp”

Uppdaterad
Publicerad

Marken har gungat under legendarerna Novak Djokovic, 33, och Rafael Nadal, 34, den här våren. Men när det är dags för final i Rom, vilket även är genrep inför Franska öppna ställs dessa emot varandra i ett nytt klassiskt finalmöte. 

Den unga generationen får vänta ett tag till med att ta över.

– Rafa och jag skrattade i omklädningsrummet efter min seger mot Tsitsipas, att de gamla snubbarna vägrar att ge upp, säger Djokovic som var rejält sliten efter semin mot Lorenzo Sonego.

– Nu behöver jag verkligen återhämta mig. Förhoppningsvis är benen fräscha i morgon för det är det jag behöver för att spela mot Rafa, säger Djokovic till AP efter nattinén i Rom.

Djokovic på banan i fem timmar

Djokovic hade stora problem i semin med hemmaspelaren Lorenzo Sonego innan han vann med 6-3,6-7(5-7)6-2 efter 2.44 på det röda gruset på Foro Italico.

Sammanlagt var Djokovic på banan i nästan fem timmar i dag.

Redan i andra set hade Djokovic två matchbollar men han fick vänta en timme innan han kunde avgöra matchen. Sonego slog i nät och en sammanbiten vinnare gick mot nätet. När Sonego sprack upp i ett stort leende kunde inte Djokovic hålla sig utan log lika stort och de kramades länge framme vid nät. Djokovic kunde sedan pusta ut och göra några segergester. Det var stor lättnad efter segern. På en och annan boll i det tredje setet sprang inte ens Djokovic efter den utan sparade kraft.

”Tuffaste matchen i år”

Vid lunchtid spelade Djokovic klart kvartsfinalen mot formtoppade Stefanos Tsitsipas som avbröts på grund av regn under gårdagen. Vid 2-1 i andra set upptogs matchen och den serbiske världsettan vann med 4-6,7-5,7-5. 

– Jag är glad att jag klarade av den här utmaningen. Det är troligen den tuffaste match jag spelat i år, sade Djokovic efter segern mot Tsitsipas.

Rafael Nadal visade med eftertryck att han fortfarande är mannen att slå efter säkra 6-4,6-4 mot 2,11 långe Reilly Opelka i sin semifinal. Hans kvartsfinalvinst mot Alexander Zverev med 6-3,6-4 visar att formen börjar infinna sig inför turneringen i Paris. 

– Med tanke på förberedelserna inför Roland Garros (Paris) så är det jobbet gjort, säger Nadal.

Finalen spelas klockan 17.00 under söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.