Foto: TT Nyhetsbyrån

Djokovic: ”Var svårt att tro det i februari”

Uppdaterad
Publicerad

Efter långvariga problem opererade Novak Djokovic armbågen efter Australian Open i vintras.

– Om någon hade sagt åt mig i februari när jag opererade armbågen att jag skulle vinna Wimbledon, US Open och i Cincinatti hade det varit svårt att tro på, säger Djokovic enligt Reuters.

31-årige Djokovic tog sin 14:e Grand Slam-titel och har nu de två senaste i sin hand efter att vinstfritt Grand Slam 2017. Den förre världsettan kommer nu att stiga tredje plats på rankingen.

Han lyfter även fram en vandring i de franska alperna med sin fru i juni.

– Vi satt där och tittade ut över världen och andades in ny inspiration och motivation, säger han om vandringen uppför Mont Saint-Victoire, ett berg som en gång även inspirerade konstnären Paul Cezanne.

Ska snart ut och vandra igen

– Jag tror nog att jag ger mig ut på en vandring ganska snart igen, säger Djokovic med ett leende.

Juan Martin Del Potro kunde inte upprepa vinsten 2009. Han var nära att sluta 2015 efter sin fjärde handledsoperation.

– Jag är ledsen över att förlora men Novak förtjänade att vinna. När jag ser att det är en vän som håller i bucklan känns det också bra, säger Del Potro.

Han hade tre brejkbollar att gå fram till 5-3 i andra set men förlorade gamet som tog 20 minuter att spela klart och innehåll 22 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.