Djokovic vidare till semi i Cincinnati

Uppdaterad
Publicerad

Novak Djokovic är klar för semifinal i Cincinnati Masters. Världsettan kunde efter ett jämnt förstaset enkelt ta hem det andra med 6-1. Djokovic ställs mot Daniil Medvedev i semin.

För Novak Djokovic pågår uppvärmningen inför U.S. Open för fullt. Inatt ställdes serben mot fransmannen Lucas Pouille i kvartfinalen i Cincinatti Masters-turneringen i Ohio.

Vann andra set enkelt

Senast de två spelarna möttes, i Australian Open semin, så släppte Djokovic endast fyra gem till fransmannen i tre set, idag fick han lite mer match. Pouille pressade världsettan i första set som gick till tie-break där Djokovic ändå var starkare.  Andra set var desto enklare för den 32-årige serben som med 7-6, 6-1 är vidare till semi.

– Jag tyckte han (Pouille) spelade väldigt bra i första set. Vi höll båda våra servar rätt komfortabelt ändå fram till tie break, jag höll min nivå och tappade aldrig fokus, sa Djokovic efter matchen.

Orosmoln inför U.S. Open

Novak Djokovic är klar för final i Cincinnati men med bara nio dagar kvar till U.S. Open finns det skäl till oro för serben. Sent i kvartsfinalen krävde en öm armbåge behandling.

– Jag lyckades avsluta matchen men jag kände lite stramhet i armbågen. Förhoppningvis är allting bra imorgon, sa världsettan efter vinsten.

I semifinalen ställs Djokovic mot Daniil Medvedev som slog landsmannen Andrey Rublev i sin kvart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.