Hubert Hurkacz. Foto: TT

Donerar pengar för serveess – åkte ut direkt

Uppdaterad
Publicerad

Den polske tennisstjärnan Hubert Hurkacz donerar 100 euro per serveess under Wimbledon till behövande i Ukraina.

Han åkte dock ut direkt i den första rundan.

Innan dess hann han dock skicka in 21 serveess mot spanjoren Alejandro Davidovich Fokina.

Världstian berättade om tanken att donera pengar för sina serveess på sitt Twitterkonto. Polacken är dessutom känd för sina starka servar.

”Jag skulle vilja berätta att jag kommer donera 100 euro till ukrainska medborgare för varje serveess jag gör i årets Wimbledon. Jag hoppas att serven kommer vara bra”, skriver han.

100 euro motsvarar lite över 1 000 svenska kronor.

I första rundan ställdes polacken mot Alejandro Davidovich Fokina, rankad 37:a i världen. Matchen slutade till slut med seger för spanjoren, efter 3–2 i set. Matchen tvingades att avbrytas två gånger på grund av regn.

Hurkacz kan dock inte skylla förlusten på att han servade dåligt. Sammanlagt levererade han 21 serveess i matchen, vilket betyder att han kan donera drygt 21 000 kronor till Ukraina.

Den 196 centimeter långe polacken tippades på förhand gå långt i årets turnering och vann ATP-turneringen Halle Open. Det var hans första titel på gräs och i finalen körde han över ryske världsettan Daniil Medvedev med 2–0 i set (6–1, 6–4).

Wimbledon spelas också på gräs.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.