Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Veronika Kudermetova slår in matchbollen Iga Swiatek. Foto: RICHARD A. BROOKS

Efter åtta raka förluster lyckades ryskan Veronika Kudermetova slå giganten Iga Swiatek

Uppdaterad
Publicerad

Det var inte mycket som tydde på att ryskan Veronika Kudermetova skulle kunna rå på världstvåan Iga Swiatek i Tokyos WTA-kvartsfinal efter åtta raka förluster. Men Kudermetova vann med 6-2,2-6,6-4.

– Jag hade en tro på att jag skulle kunna slå henne. I dag lyckades jag och jag är så glad över att det kunde ske och att jag i inbördes möten nu lyckats vinna en match, säger Kudermetova, 19:e på rankingen, till WTA:s hemsida.

Kudermetova kunde serva hem matchen. Matchbollen kom efter en tung serve där Swiatek slog en forehandretur i nät i solskenet i Tokyo.

”Var inte i behov av ess”

– I det sista gamet fokuserade jag på att få bollen i spel. Jag var inte behov av ess och det tror jag var nyckeln. Jag var redo för duellerna och inte i behov av att avsluta med serven, säger Kudermetova.

Efter 75 veckor i rad som världsetta tappade Swiatek den placeringen i US Open när hon efter trötthetssymptom blev utslagen redan i den fjärde omgången. I sin första match i Tokyo fick hon slita för att besegra hemmaspelaren Mai Hontama.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.