Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Barbora Krejcikova gav Australian Open-vinnaren Aryna Sabalenka hennes första förlust för året. Foto: TT

Efter första 0-6-vändningen på åtta år: ”Jag kämpade”

Uppdaterad
Publicerad

För första gången sedan 2015 lyckades en spelare vinna en kvartsfinal i en WTA-1000-turnering efter att ha blivit nollad i första set. Tjeckiskan Barbora Krejcikova slog Aryna Sabalenka med 0-6,7-6(7-2),6-1 i Dubai. 

– Jag hängde i och kämpade. Det var inte så mycket jag kunde göra eftersom hon spelade så bra. Jag försökte hänga med i hennes tempo och kanske blev jag lite mer aggressiv, säger Krejcikova till WTA:s hemsida.

Ett par ord på tjeckiska efteråt

Hon tackade även de tjeckiska fansen på plats och gav dem ett par ord på modersmålet – utan att vilja översätta konversationen vid banintervjun.

Det var första gången sedan Timea Bacsinszky slog Sara Errani i Pekings WTA-1000-turnering 2015 som en spelare lyckats göra det i en kvartsfinal på så hög nivå efter att ha förlorat första set med 6-0.

Årets första förlust för Sabalenka

Krejcikova gav även Australian Open-vinnaren Sabalenka hennes första förlust för året. Sabalenka hade även ett brejk upp vid 3-1 i andra set men hittade ett sätt att förlora matchen. 

I semifinalen väntar Jessica Pegula för Krejcikova. I den andra möts världsettan Iga Swiatek och Cori Gauff i den högklassiga turneringen där segraren tar hem 5,5 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.