Efter stolskandalen: Kyrgios blir av med en halv miljon

Uppdaterad
Publicerad

Nick Kyrgios skämde ut sig i Rom och kastade både sin racket och en stol innan han stormade ut från arenan. Det stod australiern dyrt och han gick miste om 570 000 kronor.

– Känslorna tog överhanden, säger Kyrgios.

Det var i den andra omgången när Kyrgios mötte den norske kvalspelaren Casper Ruud som skandalen inträffade. I det tredje setet vid ställningen 1-2 tappade Kyrgios humöret efter att ha fått en varning.

Han slängde racketen i gruset och fick tag i en liten campingstol som han slängde in på banan. Sedan gick han med raska steg ut i omklädningsrummet.

”Det var en väldigt händelserik dag, kan jag lugnt konstatera. Känslorna tog överhanden och jag vill bara säga att stämningen var galen där ute, helt otrolig. Synd bara att det skulle sluta med en förlust. Förlåt Rom, hoppas att vi ses igen”, skriver Kyrgios på Instagram.

Han fick 230 000 kronor i böter av ATP-touren. Han blev även av med de inspelade prispengarna i Rom, 340 000 kronor, och tappar de 45 rankingpoäng han spelade in. Dessutom får Kyrgios stå för sina hotell-, transport och matkostnader.

Ruud: ”Borde stängas av i sex månader”

Tidigare på dagen hade Kyrgios uttalat sig nedsättande om Novak Djokovic och Rafael Nadal i en podcast.

20-årige Ruud, som är under kraftig utveckling och Nordens bäste spelare som 76-rankad, var stenhård i sitt omdöme om Kyrgios.

– Jag tycker att han ska bestraffas hårt. Det finns en del annat än det här och han borde stängas av i åtminstone sex månader, säger Ruud, som diskuterat Kyrgios med andra spelare, enligt BBC.

Legendaren Roger Federer var mer förlåtande.

– Han gick av banan. Vad gjorde han? Han kastade en stol? Jag menar, det räcker för mig. Han blev av med rankingpoäng, fick böter, allt det räcker gott och väl. Han vet om att han gjort ett misstag, säger Federer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.