Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elias Ymer tvingades bryta i Nordic Open. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Elias Ymer fick ge upp efter ryggskada: ”Kände det på inbollningen”

Uppdaterad
Publicerad

Elias Ymer fick ge upp sin kvartsfinal i Nordic Open efter ryggproblem. Miomir Kecmanovic vann matchen med 6-0,3-2 innan Ymer tackade för sig.

– Jag kände det på inbollningen. Något kändes inte rätt i ryggen men jag ville gå ut och prova. Jag hade gett upp efter bara något game om det inte varit här i Stockholm, säger Ymer på den efterföljande presskonferensen.

Efter tio år på touren var det 26-årige Ymers första kvartsfinal.

ATP

– Jag lider med Elias Ymer som spelade sin första ATP-kvartsfinal, en dag som skulle bli en festdag och så blev det så här, säger experten Magnus Gustafsson.

Fick behandling på golvet två gånger

Ymer fick behandling två gånger med massage i nedre delen av ryggen när han låg ner på centercourtens golv. Första gången var vid 3-0 i första set och andra gången vid 2-1 i andra. Under gårdagen vann Ymer mot 18-årige kroaten Dino Prizmic med 6-3,3-6,6-2 i en match som höll på i två timmar och 40 minuter.

– Det är inte så lätt att spela, jag har känt honom ett tag, men jag försökte fokusera på mitt eget spel. Jag önskar honom ett snabbt tillfrisknande och att han snabbt är tillbaka, säger Kecmanovic.

Ymer kom från en sen kvällsmatch igår medan den 53-rankade serben vilade under gårdagen efter att ha slagit ut titelhållaren Holger Rune i onsdags.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Elias Ymer: ”Om det är nånstans jag ska pusha mig så är det i Stockholm” Foto: Fredrik Sandberg/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ATP

Mer i ämnet