Elias Ymer gav Sverige 1-0 mot Kanada i Davis Cup. Foto: TT

Elias Ymer gav Sverige en smakstart i Davis Cup

Uppdaterad
Publicerad

Elias Ymer gav Sverige en smakstart när finalspelets gruppspel i Davis Cup inleddes i Madrid. Svensken slog Kanadas Steven Diaz med 6-4,6-2 och gav Sverige ledningen med 1-0.

– Kul att få ge Sverige 1-0, det var en bra start. Jag hörde innan att jag inte vunnit en DC-match sedan 2018. Jag var lite nervös i början, det är Davis Cup och alltid lite nervöst men det viktigaste var hur man jobbar igång det och det tycker jag att jag gjorde, säger Elias Ymer till SVT Sport och är tacksam över stunderna tillsammans med lillebror Mikael.

– Det är ett mirakel att vi kan spela ihop, säger Elias Ymer eftertänksamt i intervjuen från banan i Discovery+.

Ett par fint placerade forehands bäddade för Ymers seger. Han satte upp ett pekfinger som segertecken och gick sedan bort till sin bänk där förbundskaptenen Robin Söderling, som coachade i varje paus, tog emot i Madrid Arena.

Kanadas världsspelare hoppade av

Sverige fick en tidig julklapp av Kanadas tennisförbund när världsspelarna Felix Auger-Aliassime, elva i världen, och Denis Shapovalov, 14, tackade nej till Davis Cup. 171-rankade Elias Ymer vände 1-4 i första set och vann sedan sju raka games och den inledande singeln mot 264-rankade Steven Diaz med 6-4,6-2.

Coronarestriktionerna syntes under matchen där bollkallarna bar munskydd.

I det nya formatet spelar man tresetare och bra tre matcher i varje lagmatch: Två singlar och en dubbel. Segraren i gruppen, där även Kazakstan ingår på lördag, är garanterad en plats i kvartsfinalen, som även den spelas i Madrid.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.