Foto: Bildbyrån/TT Nyhetsbyrån

Elias Ymer inspireras av Serena Williams: ”Riktig mästare”

Uppdaterad
Publicerad

Elias Ymer kvalade in till till grand slam-turneringen Wimbledon. En turnering där också den 40-åriga legendaren Serena Williams är med, efter en lång skadefrånvaro. Ymer berättar att Serena och hennes syster Venus är stora förebilder för honom.

– Vi kollade på dem på tv hela tiden då vi var yngre, säger han i en intervju med Wimbledons hemsida.

Bröderna Elias Ymer och Mikael Ymer är Sveriges två främsta tennisspelare på herrsidan. Mikael är direktkvalificerad till Wimbledon, medan Elias var tvungen att kvala.

Som bröder har de alltid inspirerats av stjärnsystrarna Serena och Venus Williams.

– Vi kollade på dem på tv hela tiden då vi var yngre. Vad de har gjort på tennisplanen är galet. De har uppnått allt. Serena håller fortfarande på och hon är en riktig mästare, säger Elias Ymer.

Han berättar att en annan stor förebild är den tidigare stjärnboxaren Mike Tyson.

– När jag var yngre tog jag mycket inspiration från honom. Jag vet allt om hans historia och jag har läst hans bok två gånger. Varje gång jag läser den så spelar jag bra, säger han.

Tyson har också ett stort tennisintresse och är ofta på plats på tuneringar, men trots det har svensken aldrig träffat honom.

– Jag kan inte förstå att jag har missat honom på så många turneringar. Varje gång jag förlorar och åker hem så kommer han till turneringar. Det skulle vara vara en dröm att träffa honom, då skulle jag spåra ur.

Ymer föll i kvalfinalen mot Jason Kuber.

KLIPP: Ny seger för Serena Williams i comebacken

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.