Daniel Evans. Arkivbild. Foto: TT Nyhetsbyrån

Evans tog kokain – avstängd tills vidare

Uppdaterad
Publicerad

Den brittiske tennisspelaren Daniel Evans, rankad 50 i världen, har testat positivt för kokain.

Något som han själv berättade under fredagen.

Evans är tills vidare avstängd från spel på ATP-touren.

I slutet av april var Daniel Evans i Barcelona och spelade en ATP-turnering och i samband med den lämnade han också ett dopningsprov.

”En väldigt svår dag för mig”

Och efter analysen av det står det klart att han har tagit kokain.

– Det här är en väldigt svår dag för mig och jag ville komma hit själv och berätta för alla killar ansikte mot ansikte, sade 27-årige Evans, som berättade nyheten på ett hotell i London.

Det internationella tennisförbundet har meddelat att Evans stängs av från och med den 26 juni i ”avvaktan på ett fastställt beslut i ärendet”.

”Kan bara djupt be om ursäkt”

Daniel Evans, som nådde sin första ATP-final tidigare i år och som även spelat Davis Cup för Storbritannien, tog den illegala substansen utom tävlande och av orsaker som ”inte alls var relaterade till tennis”.

– Jag gjorde ett misstag och måste stå för det. Jag kan bara djupt be om ursäkt. Det här har varit en extremt tråkig och förödmjukande upplevelse, sade Evans.

2007 testade Martina Hingis positivt för kokain och stängdes av i två år. Richard Gasquet fick samma straff 2009, men det sänktes till lite mer än två månader efter att det uppdagades att han tagit ämnet oavsiktligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.