Roger Federer och Rafael Nadal. Foto: Bildbyrån

Favoriterna höll för trycket – vidare till kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Favoriterna höll för trycket i herrarnas singelspel i Wimbledon.

Rafael Nadal, Roger Federer och Novak Djokovic är alla vidare till kvartsfinal.

– Att vara tillbaka i kvartsfinal är bra nyheter för mig, säger Nadal.

Tredjeseedade Rafael Nadal vann enkelt mot portugisen Joao Sousa i tre raka set 6-2, 6-2, 6-2.

– Det var en bra, solid match. Mycket positiva saker därute. Att vara tillbaka i kvartsfinal är bra nyheter för mig. Jag är glad att vara här och att kroppen håller, att spela bra tennis och raka set hjälper, säger spanjoren.

Nadal har vunnit Wimbledon två gånger, 2008 och 2010, och jagar nu sin 19:e Grand Slam-titel. Bara Roger Federer är bättre på herrsidan, med 20 titlar.

Även Nadals landsman Roberto Bautista Agut är vidare i turneringen efter att ha vunnit över fransmannen Benoit Paire med 6–3, 7–5, 6–2.

Det är 31-åringens andra Grand Slam-kvartsfinal i karriären.

Titelförsvarande Novak Djokovic tog en enkel vinst mot unge fransmannen Ugo Humbert. Världsettan, vann i tre raka set 6-3, 6-2, 6-3 och är därmed ett steg närmare en femte Wimbledontitel.

I kvartsfinalen väntar belgaren David Goffin för den 31-årige serben.

Även Roger Federer fick en behaglig. Schweizaren vann i tre raka set mot italienaren Matteo Berrettini, rankad 20 i världen. setsiffrorna skrevs till 6-1, 6-2, 6-2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.