Roger Federer. Foto: TT

Federer borta i månader – ska opereras

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer ska opereras igen.

Den 40-årige tennisstjärnan meddelar på sin Instagram att han kommer att vara ur spel i flera månader.

– Jag är realistisk, tro mig, jag vet hur svårt det är att i den här åldern gå igenom ännu en operation, säger han.

Roger Federer har inte haft det lätt de senaste åren. 40-åringen opererade sitt knä två gånger förra året och under årets grässäsong har han åkt på ytterligare bakslag.

ARKIV: Federer utslagen i tre raka (7 juli 2021)

Schweizaren tvingades lämna återbud till OS och nu meddelar han att han blir borta länge.

I samråd med läkare har tennislegendaren beslutat sig för att genomgå ännu en knäoperation.

– Olyckligtvis måste jag opereras för att bli bättre. Jag har beslutat mig för att göra det och jag kommer att vara på kryckor i många veckor och borta från spel i många månader, säger han i ett videomeddelande på sin Instagram.

Han missar därmed bland annat årets sista grand slam-turnering: US Open. Federer säger sig dock vilja komma tillbaka till ATP-touren, men frågan är i vilket slag han kommer att vara i.

– Det kommer att vara tufft men samtidigt är det rätt sak att göra. För jag vill vara frisk och kunna springa ordentligt igen, och jag vill kunna ge mig själv lite hopp för att kunna återvända till touren i någon form, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.