Roger Federer tror på sitt Schweiz mot Sverige. Foto: TT

Federer bryter Wimbledonschema för att hinna se Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

Schweiz stora tennisstjärna tror starkt på sina landsmän inför åttondelsfinalen mot Sverige.

– Vi har ett vinnande lag, säger han.

Tennismästaren Roger Federer är full fart med att försöka försvara sin titel i Wimbledon, trots det väljer han att ändra sin träning för att hinna se åttondelsfinalen mellan Sverige och Schweiz.

– Jag skulle egentligen tränat i eftermiddag men insåg sen att det inte var någon bra idé, säger Roger Federer till schweizisk radio och TV.

Wimbledonmästaren tror mycket på Schweiz inför slutspelet och menar att det inte finns några gränser för hur långt laget kan nå.

– Vi har ett vinnande lag. Jag är övertygad om att det kan hända något stort i Ryssland. Det låter som en klyscha men jag tror verkligen på det, säger Federer och fortsätter.

– Slutspel är som tennis, allt är möjligt, även mot de stora lagen. Man får inte underskatta Sverige men jag tror verkligen på Schweiz, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.