Foto: Bildbyrån

Federer vidare – möter Wawrinka i kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer behövde inte slita ut sig för att avancera till kvartsfinal i Franska öppna idag. Världstrean vann i raka set mot argentinaren Leonardo Mayer som inte hade mycket att sätta emot.

Roger Federer visade bestämdhet redan från första början och bröt omgående Leonardo Mayers serve. 6-2 i första set visade att 68:e rankade argentinaren skulle få det mycket svårt att besegra världstrean Federer.

I andra set lyckades argentinaren ta ett game till men förlorade ändå med 6-3. Även tredje slutade med samma siffror och matchen var över på en timme och 42 minuter.

Federer som inte spelat turneringen sedan 2015 är nu alltså framme i kvartsfinal där Stan Wawrinka kommer att stå för motståndet.

– Jag är glad att vara tillbaka och spela inför den här publiken, sa Federer i Eurosports sändning direkt efter matchen.

Wawrinka vann tung femsetare

Stan Wawrinka kan nog behöva ladda batterierna ordentligt innan det är dags för kvartsfinal mot Federer. Det tog nämligen över fem timmar för Wawrinka att besegra Stefanos Tsitsipas i en tung jämn femsetare (6-7, 7-5, 4-6, 6-3, 6-8).

20-årige Tsitsipas såg starkare ut i början av femte set men kanske var det den 14 år äldre Wawrinkas rutin som till slut fällde avgörande. Tsitsipas började skaka på huvudet åt ett par domslut som gick emot honom och efter fem timmar och elva minuter kunde Wawrinka placera matchbollen på linjen.

Rafael Nadal vidare                     

Även Rafael Nadal är vidare i Paris. Spanjoren med hela 11 titlar i turneringen besegrade 78-rankade Juan Londero i tre raka set 6-2, 6-3, 6-3.  

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.