Roger Federer förlorade sin första match i London. Foto: TT.

Federer inledde ATP-slutspelet med förlust mot spöket Thiem

Uppdaterad
Publicerad

Roger Federer inledde ATP-slutspelet i London med att förlora mot sitt speciella spöke, Dominic Thiem. Österrikaren vann med 7-5,7-5 och har 5-2 i inbördes matcher.

Det var dessutom tredje raka förlusten i år mot Thiem för Federer som hoppade av Paris Masters-turnering förrförra veckan för att vara  fräsch i London.

– Att möta honom är en stor ära, att få slå honom är ännu bättre, säger Thiem.

Resultatet innebär att Federer troligen måste besegra både Novak Djokovic och Matteo Berrettini (Djokovic vann det mötet med 6-2,6-1) för att gå till semifinal från grupp Björn Borg.

– Det blir som en normal turnering från den här matchen. Jag har inte råd med någon mer förlust. Det är precis som det varit varje vecka de 20 senaste åren. Från den ståndpunkten är det inget nytt, säger 38-årige Federer.

I Andre Agassi-gruppen ska världsettan Rafael Nadal gå in mot Alexander Zverev i kväll. Spanjoren hade förra veckan en lättare bristning i en magmuskel men ska komma till start.

Arkiv: Här pratar Roger Federer svenska

Arkiv: Roger Federers oväntade dröm efter karriären (27 december 2018)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.