Federer och Nadal lockade världsrekordpublik

Uppdaterad
Publicerad

Många vill se Roger Federer och Rafael Nadal göra upp på tennisbanan.

Rekordmånga fick chansen att göra det i går.

Hela 51 954 åskådare, nytt världsrekord för en tennismatch, såg giganternas uppvisningsmatch i Sydafrika.

Det var i Kapstaden på Green Point Stadium, en arena som byggdes inför fotbolls-VM 2010, som stjärnorna drabbade samman.

Noteringen 51 954 åskådare var en utklassning av det tidigare rekordet på 42 517 från förra året när Federer mötte tyske Alexander Zverev i Mexico City.

Federer vann själva matchen mot Nadal med 2-1 i set (6-4, 3-6, 6-3) och man uppges ha samlat in cirka 35 miljoner kronor till välgörenhet.

Federer spelade också en dubbel tillsammans med Microsoft-grundaren och mångmiljardären Bill Gates (!) mot Nadal som var i par med tv-personligheten Trevor Noah. Noah, som leder populära ”The Daily Show” är född i Johannesburg i Sydafrika.

– Det var förstås en ära att dela banan med Nadal, men det här handlar om så mycket mer än bara tennis. Jag vet inte om vi någonsin får se tennis på en såhär stor arena igen, men jag hoppas verkligen att vi kan göra om det här. Jag hoppas att vi kan slå rekordet igen, sade Federer efteråt.

ARKIV: Språkkunning linjedomare skvallrar på Federer (28 januari 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.